Check Availability:
Dates:
Guests:
2 Guest

[:en]Learn about ancient civilization[:]

Σπηλιά του Πυθαγόρα
Ο Πυθαγόρας χρησιμοποίησε το μεγαλύτερο σπήλαιο του για διδασκαλία και για παροχή πόσιμου νερού, αλλά δεν κατοικούσε εκεί επειδή το σπήλαιο είναι πολύ ψηλά στο βουνό και πολύ απότομο. Το σπήλαιο είναι περίπου 80 μέτρα, αλλά μπορείτε να περπατήσετε μόνο 15 με 20 μέτρα μέχρι να φτάσετε στο Άγιο νερό. Καθώς ανεβαίνετε πριν το πρώτο παρεκκλήσι (Άγιος Ιωάννης) υπάρχει ένα μικρό μονοπάτι από τη δεξιά πλευρά που πηγαίνει στο σπήλαιο του Πυθαγόρα. Το μονοπάτι είναι απότομο και τελειώνει κάτω από μια συκιά. Στη συνέχεια, πρέπει να ανεβείτε 1-2 μέτρα και να ακολουθήσετε τα πορτοκαλί σημάδια με σπρέι για να βρεθείτε στην είσοδο. Αυτό το σπήλαιο, ο Πυθαγόρας το χρησιμοποιούσε και για διαμονή. Υπάρχουν τρία δωμάτια, αλλά μπορείτε να πάτε μόνο σε δύο από αυτά.
Παλαιοντολογικό και Λαογραφικό Μουσείο στους Μυτιληνιούς
Αυτό το δημοφιλές μουσείο (που πάνε περίπου 30.000 διεθνείς επισκέπτες ανά έτος) παρουσιάζει έναν πλούσιο και ποικίλο αριθμό παλαιοντολογικών ευρημάτων. Ο επισκέπτης μπορεί να εξερευνήσει εκθέματα μεταξύ των οποίων 350 είδη ψαριών και οστρακοειδών, 40 είδη πουλιών, 30 είδη ζώων, ερπετά και αμφίβια της Σάμου και περίπου 3000 είδη ελληνικών βοτάνων.
Μουσείο Οίνου Σάμου στο Βαθύ
Μουσείο Σαμιώτικου κρασιού στο Βαθύ της Σάμου. Θα μάθετε για την ιστορία του κρασιού της Σάμου, πώς παράγεται και δοκιμάστε μερικά από τα καλύτερα κρασιά.
Αρχαιολογικό Μουσείο Πυθαγορείου
Πολύ ωραίο χώρο στο κέντρο του Πυθαγορείου. Τα ευρήματα παρουσιάζονται με πολύ οργανωμένο, όμορφο και δημιουργικό τρόπο.
Αρχαιολογικό Μουσείο Σάμου
Αξίζει να επισκεφτείτε αυτό το μουσείο για να δείτε τα αρχαία ευρήματα από τον μεγαλύτερο ναό της Ήρας. Το μουσείο στο Βαθύ είναι απαραίτητο να το επισκεφθείτε όσοι ενδιαφέρονται για την αρχαία ιστορία. Πολύ πλούσια συλλογή σε ένα μέρος με μια μακρά και ενδιαφέρουσα ιστορία. Κυριαρχεί ο Κολοσσιαίο του Κούρου του 6ου αιώνα π.Χ.! Έχει εξαιρετικά εκθέματα και μεγάλο μέγεθος. Αξίζει μια επίσκεψη.
Μονή Ζωοδόχου Πηγής
Φιλόξενο γυναικείο μοναστήρι με θέα στις παραλίες της ανατολικής Σάμου Η διαδρομή είναι υπέροχη για το παλιό μοναστήρι. Βρίσκεται στην κορυφή του βουνού, με φανταστική θέα και καταπράσινο μονοπάτι ανάμεσα σε πεύκα και βότανα. Το μοναστήρι είναι γυναικείο, με υπέροχες φωνές που τραγουδούν τους ύμνους. Οι μοναχές, έχουν φροντίσει τα πάντα με αγάπη. Μετά το πρωινό προσφέρονται καφές και μπισκότα. Ανοικτά 10.00 – 13.00 και 17.00 – 19.00.
Μονή Τιμίου Σταυρού
Η Μονή του Τιμίου Σταυρού βρίσκεται βόρεια της πεδιάδας της Χώρας, στην κεντρική Σάμο. Το μοναστήρι χτίστηκε το 1592 και ξαναχτίστηκε στη σημερινή του μορφή το 1838, στο σημείο όπου βρισκόταν το ιερό ελατήριο. Το νερό της άνοιξης είναι ακόμα σε λειτουργία, δίνοντας δροσερό και κρύο νερό την πιο καυτή καλοκαιρινή μέρα. Η εκκλησία του μοναστηριού έχει ένα μεγάλο, καλά επεξεργασμένο εικονοστάσι, σκαλιστό σε καρυδιά, ενδιαφέρουσα και αξίζει να επισκεφθείτε. Υπάρχει ένα μικρό κατάστημα που πωλεί χειροποίητα προϊόντα μοναχός.
Μονή Αγίας Τριάδος
Η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος ή Νέας Ζωοδόχου Πηγής βρίσκεται στη θέση Κατραφίλι, πλησίον της κωμοπόλεως των Μυτιληνιών. Η Μονή της Αγίας Τριάδος χτίστηκε το 1824 και είναι το νεώτερο μοναστήρι του νησιού. Βρίσκεται κοντά στον οικισμό Μυτιληνιοί. Το τέμπλο του ναού είναι μαρμάρινο και η ασημένια εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής είναι ένα σημαντικό έργο τέχνης. Ο θόλος του ναού βασίζεται σε στήλες, οι οποίες σύμφωνα με την παράδοση μεταφέρθηκαν από κτίριο της αρχαίας Σάμου.
Μονή Παναγίας Σπηλιανής
Ανακαλύψτε το μοναστήρι της Παναγίας της Σπηλιανής στο Πυθαγόρειο, στη Σάμο.
Το μεσαιωνικό (βυζαντινό) κάστρο στο Πυθαγόρειο
Στη νοτιοδυτική πλευρά του λιμανιού του Πυθαγορείου (αρχαία Σάμος), υπάρχει ένας χαμηλός λόφος πάνω στον οποίο σώζονται τμήματα του Βυζαντινού Κάστρου της πόλης μέχρι σήμερα. Ο χώρος χρησιμοποιείται από την ύστερη νεολιθική περίοδο (τέλη 4η χιλιετία π.Χ.). Κατά τη διάρκεια της αρχαϊκής περιόδου ο λόφος περικυκλώθηκε από τις ισχυρές οχυρώσεις που προστάτευαν το λιμάνι του Πυθαγορείου, πιστεύεται μάλιστα ότι βρίσκεται εδώ το ανάκτορο του τυράννου της Σάμου, του Πολυκράτη (6ος αιώνας π.Χ.). Τα ερείπια κτιρίων ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων μαρτυρούν τη χρήση του λόφου κατά τους επόμενους αιώνες.
Η σήραγγα του Ευπαλινού
Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, το Σπήλαιο Ευπαλινού είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα στην ιστορία της μηχανικής που έχει οριστεί από την παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO από το 1992
Ο ναός της Ήρας
Ερείπια ιωνικού ναού αρχικά χτισμένα τον 8ο αιώνα π.Χ. και αφιερωμένα στη θεά Ήρα.
Αρχαιολογικό Μουσείο Πυθαγορείου
Πυθαγόρειο, Σάμος, Ελλάδα. Το μουσείο αυτό αντικατοπτρίζει τα ευρήματα μετά τις ανασκαφές στο Ηραίον και σε διάφορες τοποθεσίες και πρέπει να εκτιμηθεί για τα πλούσια αντικείμενα που εκτίθενται. Μαρμάρινη μαρμαρογλυφική σαρκοφάγος με τη μορφή ναού.